Optimale Blogprestaties: Hoe vaak Moet Je Echt Publiceren?

Zowel beginners als professionals hebben zich vast wel eens afgevraagd hoe vaak ze hun blogartikelen moeten publiceren voor maximale prestaties. In deze diepgaande gids deel ik niet alleen mijn ervaring, maar ook inzichten uit mijn netwerk over de ideale publicatiefrequentie.

Publicatiefrequentie als Sleutel tot Succes

Publicatiefrequentie, een van de drie pijlers van vakautoriteit, naast diepte en breedte, speelt een cruciale rol. Terwijl diepte zich richt op hoe diep je in een onderwerp duikt en breedte op hoeveel je van het onderwerp behandelt, draait momentum om de regelmaat waarmee je content plaatst en bijwerkt.

Het is essentieel om een balans te vinden tussen een natuurlijke uitstraling en het laten zien dat de website evolueert. Publiceer niet te veel berichten in één keer; dit komt onnatuurlijk over en kan als spam worden gezien, ongeacht de kwaliteit van de inhoud.

Vijf Stappen om Concurrentie te Overwinnen

Stel, je hebt een nieuwe website en wilt je concurrenten verslaan in een specifieke niche. Om dit te bereiken, zijn vijf elementen van belang:

 1. Hogere relevantie
 2. Verbeterde responsiviteit
 3. Uitgebreidere dekking van het onderwerp
 4. Diepere kennis (zowel diepgang als unieke inhoud)
 5. Algehele betere kwaliteit

Om deze punten aan zoekmachines te bewijzen, is het essentieel om hun aandacht te trekken, en dat doe je met een optimale publicatiefrequentie.

Regels voor Effectieve Publicatiefrequentie

Enkele richtlijnen die ik hanteer:

 • Varieer je patroon: Plaats een verschillend aantal artikelen per dag op verschillende dagen.
 • Vermijd publicatie tijdens brede algoritme-updates of algoritmeseizoenen; kies voor een stabiele algoritmische periode.
 • Zorg dat elke keer dat de zoekmachine je site crawlt, ze verbeterde kwaliteit ontdekken om de ranking te verbeteren.

Advies voor Nieuwe Websites zonder Historische Data

Als je een gloednieuwe website start:

 • Vermijd overmatige publicatie.
 • Publiceer maximaal 20 artikelen tegelijk.
 • Kies je eigenzinnige schema voor publiceren.
 • Herstel interne links bij elke publicatie.

Een Misvatting over Inhoudsrijkdom

Een veelvoorkomende misvatting is het idee dat het creëren van duizenden pagina’s, zelfs als de meeste niet rangschikken, toch enkele pagina’s zal laten opvallen. Dit ‘shotgun’-idee is niet effectief.

BELANGRIJK: CONTENTAANTAL IS GEEN RANGSCHIKKINGSFACTOR.

Kwalitatieve, diepgaande inhoud is cruciaal voor aspecten als crawl budget, PageRank-distributie, backlink-verdunning en het voorkomen van kannibalisatieproblemen.

Dit betekent niet dat je geen inhoudsstrategie moet hebben. Plan de benodigde content en het publicatieschema zorgvuldig om vertrouwen op te bouwen en succesvolle vakautoriteit te bereiken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.