Hoe Ik Mijn SEO Strategie Heb Aangepast om Terug te Veren na Google’s Updates

Hallo lezers! Als SEO-professional met ruime ervaring deel ik graag enkele aanpassingen die ik heb doorgevoerd in mijn SEO-strategie om de impact van recente Google-updates te verzachten. Gedurende de tijd heb ik opgemerkt dat Google nu meer waarde lijkt te hechten aan content van gebruikersplatforms zoals Reddit en Quora, evenals aan sites met hoge autoriteit en veel verkeer, zoals Amazon en Forbes.

Het lijkt erop dat het algoritme de voorkeur geeft aan websites met een algemeen hoge Domain Rating (DR). Hoewel DR technisch gezien een externe metriek is en geen directe rankingfactor, lijkt het enigszins rekening te houden met deze waarde, zij het minder dan met andere factoren. Hier zijn drie strategische aanpassingen die ik heb doorgevoerd om competitief te blijven te midden van deze uitdagende omstandigheden:

1. Versterking van Interne Koppelingen

 Een eenvoudige aanpassing die merkbare resultaten heeft opgeleverd, is de focus op interne koppelingen. Het toevoegen van interne links aan de footer van een website heeft de groei van organisch verkeer beïnvloed, zelfs wanneer alle andere factoren constant bleven. Daarnaast heeft het gebruik van contentclusters, waarbij de kracht van interne links wordt doorgegeven tussen pagina’s met vergelijkbare onderwerpen, positieve resultaten opgeleverd.

2. Optimalisatie van Backlinks

Hoewel het investeren in backlinks kosten met zich meebrengt, is de waarde ervan aanzienlijk, afhankelijk van de kwaliteit van de links en de wijze van gebruik. Voorheen lag de focus vooral op de homepage, waarbij de kracht van backlinks werd verdeeld over alle andere pagina’s. Na de recente updates richt ik me meer op individuele pagina’s, met name op hoofdpagina’s die verbonden zijn met contentclusters, om de ranglijsten te verhogen. Dit lijkt de websites die ik beheer een impuls te geven om enkele van de gevestigde spelers te overtreffen.

3. Herindexatie van Belangrijke Pagina’s

 Sommige pagina’s verdwenen plotseling tijdens de updates. Hoewel het enige tijd kostte, ben ik alle belangrijke pagina’s nagelopen om te controleren of ze nog steeds werden weergegeven. Aanbevolen wordt om hiervoor een VPN te gebruiken en niet ingelogd te zijn op een Google-profiel. Na het opnieuw indexeren van de verdwenen pagina’s verschenen ze binnen enkele dagen weer, soms zelfs op positie 1.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze aanpassingen voor mij hebben gewerkt, dit niet automatisch betekent dat ze ook voor jou zullen werken. SEO blijft een dynamisch en complex vakgebied. Ik deel deze ervaringen omdat ik weet dat velen van ons hard zijn getroffen door recente updates. Het is cruciaal om flexibel te zijn, voortdurend te testen en je strategie aan te passen aan de veranderende landschappen van zoekmachines zoals Google. Blijf experimenteren en ontdek wat het beste werkt voor jouw specifieke situatie. Veel succes met het optimaliseren van je website en het behalen van betere zoekresultaten!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.