Wat is de Google EAT Update?

Het Belang van de Google EAT Update: Een Diepere Blik

Google heeft onlangs een grote make-over gekregen met de introductie van de Google EAT update. Maar wat houdt deze update eigenlijk in? Laten we er dieper op ingaan.

 

Wat is de Google EAT Update?

EAT staat voor Expertise, Authoritativeness, en Trustworthiness (Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid), en het draait allemaal om het waarborgen van de kwaliteit van de inhoud die je te zien krijgt wanneer je iets opzoekt.

 

Vergelijking met een Bibliotheek

Stel je Google voor als een bibliotheek, en de EAT-update als de bibliothecaris die controleert of de boeken op de planken zijn geschreven door experts, afkomstig zijn van betrouwbare bronnen en geloofwaardig zijn. Dus, wanneer je zoekt naar iets als gezondheidsadvies of financiële tips, wil Google ervoor zorgen dat je informatie krijgt van experts op die gebieden, en niet zomaar van iemand met een blog.

Impact van de Google EAT Update

Maar waarom is deze update zo belangrijk? Nou, laten we eens kijken naar de impact ervan op verschillende aspecten van online zoeken en contentcreatie.

 

1. Kwaliteitscontrole

Met de EAT-update worden websites en hun inhoud beoordeeld op expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Dit betekent dat zoekresultaten meer geneigd zijn om informatie van hoge kwaliteit weer te geven, waardoor gebruikers betrouwbaardere bronnen krijgen.

 

2. Betere Gebruikerservaring

Door te zorgen voor hoogwaardige content in de zoekresultaten verbetert Google de gebruikerservaring. Gebruikers kunnen sneller relevante en accurate informatie vinden, wat resulteert in een meer bevredigende zoekervaring.

 

3. Impact op Contentmakers

Voor degenen die content maken, betekent de EAT-update dat het belangrijk is om expertise te tonen in het onderwerp waarover je schrijft, autoriteit te vestigen als bron en betrouwbaarheid te waarborgen door nauwkeurige en eerlijke informatie te verstrekken.

 

4. Niche-inhoud en Lokale Zoekresultaten

De EAT-update heeft ook invloed op niche-inhoud en lokale zoekresultaten. Kleine bedrijven en gespecialiseerde websites moeten hun expertise en autoriteit laten zien binnen hun specifieke niche om goed te ranken in de zoekresultaten.

 

5. Transparantie en Vertrouwen

Door te benadrukken op expertise, autoriteit en betrouwbaarheid, bevordert Google transparantie en vertrouwen tussen gebruikers en contentmakers. Gebruikers kunnen erop vertrouwen dat de informatie die ze vinden afkomstig is van geloofwaardige bronnen, wat de integriteit van het online ecosysteem versterkt.

Conclusie

Kortom, de Google EAT-update is een belangrijke stap in de evolutie van het zoekalgoritme van Google. Het legt de nadruk op kwaliteit, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van informatie, wat resulteert in een verbeterde zoekervaring voor gebruikers over de hele wereld. Als contentmaker is het essentieel om deze principes te omarmen en hoogwaardige, geloofwaardige inhoud te produceren die voldoet aan de EAT-criteria van Google. Op die manier kunnen we allemaal bijdragen aan een meer informatieve, betrouwbare en waardevolle online omgeving.

Veelgestelde Vragen over de Google EAT Update

De Google EAT-update heeft tot doel de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren door de nadruk te leggen op Expertise, Authoritativeness, en Trustworthiness (Expertise, Autoriteit en Betrouwbaarheid) van de inhoud die wordt weergegeven. Dit helpt Google om gebruikers betrouwbare en relevante informatie te bieden.

Als uw website inhoud produceert die voldoet aan de EAT-criteria, kan dit een positieve invloed hebben op uw ranking in de zoekresultaten. Het is belangrijk om expertise, autoriteit en betrouwbaarheid in uw inhoud te tonen om de beste resultaten te behalen.

Om uw website te optimaliseren voor de EAT-update, moet u ervoor zorgen dat uw inhoud wordt geschreven door experts op het gebied, afkomstig is van betrouwbare bronnen en nauwkeurige informatie biedt. Dit omvat ook het tonen van referenties, bronnen en het vermijden van misleidende of dubieuze inhoud.

Als uw website is getroffen door de EAT-update en u merkt een daling in de ranking of zichtbaarheid in de zoekresultaten, is het belangrijk om uw inhoud te herzien en te verbeteren volgens de EAT-richtlijnen. Dit kan inhouden dat u meer expertise toont, betrouwbare bronnen toevoegt en eventuele misleidende informatie corrigeert.

Ja, de EAT-update is van toepassing op alle soorten websites, inclusief nieuwswebsites, blogs, bedrijfswebsites en meer. Het is belangrijk voor alle online publicaties om expertise, autoriteit en betrouwbaarheid in hun inhoud te tonen om de beste resultaten te behalen in de zoekresultaten.

2 Reacties

 1. Bedankt voor dit informatieve artikel over de Google EAT-update. Ik vroeg me af hoe kleinere websites met minder gevestigde autoriteit effectief hun expertise kunnen aantonen en concurreren met grotere, gevestigde websites in zoekresultaten?

 2. Dank je voor je reactie en je interessante vraag. Hier is een uitleg hoe kleinere websites hun expertise kunnen aantonen en concurreren met grotere, gevestigde websites in zoekresultaten, zelfs met de Google EAT-update in gedachten:

  Hoe Kunnen Kleinere Websites Effectief Expertise Aantonen en Concurreren met Grotere Websites?

  1. **Focus op Niche-inhoud**:
  – **Specialiseer je** in een specifieke niche waarin je unieke expertise hebt. Door diepgaande en gedetailleerde content te creëren over specifieke onderwerpen, kun je jezelf onderscheiden van grotere websites die mogelijk meer algemene informatie bieden.
  – **Word een autoriteit binnen je niche** door regelmatig waardevolle en unieke inzichten te delen die moeilijk elders te vinden zijn.

  2. **Kwaliteit boven Kwantiteit**:
  – Zorg ervoor dat al je content van hoge kwaliteit is, goed onderzocht en nauwkeurig. Het is beter om minder, maar zeer waardevolle artikelen te hebben dan veel oppervlakkige.
  – **Gebruik betrouwbare bronnen** en link naar gerenommeerde studies, artikelen en statistieken om je punten te ondersteunen.

  3. **Deskundige Bijdragen**:
  – **Werk samen met experts** in je vakgebied om gastartikelen te schrijven of interviews te doen. Dit voegt niet alleen waarde toe aan je content, maar verhoogt ook je geloofwaardigheid.
  – Overweeg **gastenbijdragen** te schrijven voor andere gerenommeerde websites om je naam en expertise te vestigen in je vakgebied.

  4. **Verbeter je E-A-T Signalen**:
  – **Expertise**: Laat je expertise zien door je ervaring, kwalificaties en referenties duidelijk te vermelden. Dit kan bijvoorbeeld via een “Over Ons” pagina of door auteur-bio’s aan je artikelen toe te voegen.
  – **Autoriteit**: Bouw autoriteit op door regelmatig te publiceren en je betrokkenheid te tonen op relevante fora en sociale media. Het verkrijgen van backlinks van gerenommeerde websites kan ook je autoriteit versterken.
  – **Betrouwbaarheid**: Zorg voor een professioneel ogende website met duidelijke contactinformatie, privacybeleid en gebruiksvoorwaarden. Gebruik SSL-certificaten om de beveiliging van je website te garanderen.

  5. **Gebruik van Lokale SEO**:
  – **Optimaliseer voor lokale zoekopdrachten** door je website te optimaliseren voor lokale zoekwoorden en je Google Mijn Bedrijf-pagina te claimen en te optimaliseren.
  – Verzamel **positieve recensies** van tevreden klanten en moedig hen aan om deze te plaatsen op platforms zoals Google Reviews en Yelp.

  6. **Interactie met je Publiek**:
  – Bouw een **gemeenschap** rond je website door actief te communiceren met je bezoekers via commentaren, sociale media en e-mailnieuwsbrieven.
  – Luister naar feedback en beantwoord vragen van je publiek om vertrouwen op te bouwen en je reputatie te versterken.

  7. **Consistente Contentstrategie**:
  – Publiceer regelmatig nieuwe, relevante en waardevolle content om je publiek betrokken te houden en te laten zien dat je een actieve en betrouwbare bron bent.
  – Gebruik **contentplanning** en zoekwoordonderzoek om ervoor te zorgen dat je content altijd aansluit bij de behoeften en interesses van je doelgroep.

  Door deze strategieën te implementeren, kunnen kleinere websites effectief hun expertise aantonen en een stevige concurrentie vormen voor grotere, gevestigde websites in de zoekresultaten. Het is belangrijk om geduldig en consistent te zijn, aangezien het opbouwen van expertise en autoriteit tijd kost, maar de beloningen in termen van zichtbaarheid en vertrouwen kunnen aanzienlijk zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.