Het Verschil Tussen On-Page en Off-Page SEO: Eenvoudig Uitgelegd

In deze blog gaan we praten over iets belangrijks als je jouw website wilt laten opvallen: onderscheid maken tussen on-page en off-page SEO. Dit zijn twee essentiële onderdelen voor een goede SEO-strategie, maar ze doen verschillende dingen om je website beter te laten scoren in zoekmachines.

On-Page SEO: Verbeter je Website van Binnen

On-page SEO betekent dat je dingen op je eigen website aanpast. Denk aan de teksten, plaatjes, en hoe de website is opgebouwd. Het doel is om je website vriendelijker te maken voor bezoekers en ook beter begrepen te worden door zoekmachines. Hier zijn de belangrijke punten:

 1. Goede Inhoud: Zorg ervoor dat wat je schrijft interessant is en iets toevoegt voor je bezoekers.
 2. Trefwoorden: Gebruik woorden die mensen gebruiken als ze iets opzoeken, zodat zoekmachines begrijpen waar jouw site over gaat.
 3. Website Structuur: Maak je website overzichtelijk en logisch, zodat zoekmachines goed begrijpen wat waar staat.
 4. Mobielvriendelijkheid: Zorg dat je website ook goed werkt op telefoons en tablets.
 5. Snelheid van de Pagina: Maak je website snel, want als het langzaam is, vinden mensen dat vervelend en straft Google je daarvoor.
 6. Interne Links: Zet linkjes naar andere pagina’s op je website, zo kunnen mensen makkelijk andere interessante dingen vinden.

Off-Page SEO: Bouw Aan je Website’s Reputatie

Off-page SEO gaat niet over dingen op je eigen website, maar over wat buiten je website gebeurt. Hier draait het om:

 1. Linkjes van Andere Websites: Als andere bekende websites linkjes naar jouw website plaatsen, ziet Google dat als een soort goedkeuring.
 2. Sociale Media: Al is het geen directe manier om hoger te komen in Google, als mensen je dingen delen op sociale media, helpt dat wel om meer bekendheid te krijgen.
 3. Gastbloggen: Schrijf stukjes voor andere websites. Zo krijg je niet alleen linkjes naar jouw site, maar leren meer mensen jouw website kennen.
 4. Samenwerken met Bekende Mensen: Als je samenwerkt met bekende mensen in jouw vakgebied, kan dat ook helpen om meer bezoekers te krijgen.
 5. Naamsvermeldingen Zonder Link: Als jouw naam ergens wordt genoemd, zelfs zonder een linkje, ziet Google dat ook als een teken dat jouw website belangrijk is.

Combineren Voor het Beste Resultaat

Dus, on-page SEO is als je de boel binnenin je website goed regelt, en off-page SEO is als je buiten je website laat zien dat veel mensen jouw site waarderen. Samen zorgen ze ervoor dat jouw website hoger komt in zoekmachines.

Wat heb jij ontdekt dat goed werkt voor jouw website? Laat het ons weten zodat we ervaringen kunnen delen!

Veelgestelde vragen

Mobielvriendelijkheid is belangrijk omdat steeds meer mensen internetten via hun mobiele telefoon. Google geeft daarom voorrang aan websites die goed werken op mobiele apparaten.

Je kunt je online reputatie verbeteren door actief deel te nemen aan sociale media, gastblogs te schrijven, samen te werken met invloedrijke personen in jouw branche en ervoor te zorgen dat jouw merk vaak genoemd wordt, zelfs zonder linkjes. Dit bouwt autoriteit op.

Er is geen vast aantal, maar zorg ervoor dat de links natuurlijk aanvoelen en relevant zijn. Te veel links kunnen verwarrend zijn voor de bezoeker.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.