Alles over microdata

Microdata ook wel rich snippets genoemd, zijn een aantrekkelijke optie om de SEO van jouw website te optimaliseren. Microdata voorziet potentiele bezoekers van jouw website van extra informatie, waardoor de potentiele bezoeker getriggerd wordt om naar jouw website te gaan in plaats van die van de concurrent. Daarnaast is microdata ook nog eens een perfect middel om de communicatie tussen jouw eigen website en de verschillende zoekmachines te optimaliseren. Microdata laat zoekmachines meer weten over jouw website en de content die hierop staat. Doormiddel van het geven van meer gedetailleerde informatie aan zoekmachines, zullen deze beter in staat zijn om jouw content correct te interpreteren. Microdata heeft daarmee niet direct invloed op jouw positionering in zoekmachines, echter kan het wel invloed hebben op de click through rate van jouw website.

Wat is microdata?

In de zoekresultaten van verschillende zoekmachines worden drie elementen getoond bij de zoekresultaten. Deze drie elementen zijn: de title tag, de URL en de meta description. Echter zijn deze elementen te verreiken doormiddel van Rick snippets. Doormiddel van speciale en specifieke HTML5 tags toe te voegen aan jouw website, kunnen zoekmachines jouw zoekresultaten verrijken met rich snippets. Indien je bijvoorbeeld een keer een recept hebt opgezocht op Google, verschijnt er vaak direct een afbeelding van het gerecht bij het recept en een beoordeling. Deze naar voor gekomen informatie is het resultaat van het gebruiken van microdata. Andere vormen van rich snippets zijn: prijzen, openingstijden en contactgegevens. Deze rich snippets komen vaak nar voren als een afbeelding, gele sterren of tekst. Dit trekt aandacht bij potentiele bezoekers, waardoor jouw click through rate verhoogt zal worden.

Wat zijn de voordelen van microdata?

Doormidden van het gebruiken van microdata kan je veel informatie leveren aan zoekmachines en de gebruikers, waardoor de kans wordt vergroot dat en potentiele bezoeker voor jouw website zal kiezen. Een opvallende foto, relevante informatie en positieve reviews zijn allemaal van toegevoegde waarde om een bezoeker naar jouw website toe te trekken. Daarnaast word je met behulp van microdata relevanter geïndexeerd door zoekmachines.

Hoe zet je microdata in?

Microdata inzetten op je website is een handmatig proces, daardoor is het helaas ook een tijdrovend klusje. Om dit klusje toch een stuk makkelijker te maken hebben de drie grootste zoekmachines (Google, Bing, Yahoo) de website Schema.org in leven gebracht. Deze website biedt een standaard lijst met definities, en codes van microdata. De lijsten op deze website zijn gestandaardiseerd door de verschillende zoekmachines, waardoor ze overal bruikbaar zijn.

Conclusie

Microdata, oftewel rich snippets, biedt een krachtige manier om je website SEO te verbeteren en de aandacht van potentiële bezoekers te trekken. Door gedetailleerde informatie aan zoekmachines te verschaffen, verhoog je de kans dat mensen voor jouw website kiezen. Het gebruik van microdata kan leiden tot een verhoogde click-through rate en meer relevantie in zoekresultaten.

Veelgestelde vragen over microdata

Microdata, ook wel rich snippets genoemd, is specifieke HTML5-tags die aan je website worden toegevoegd om zoekmachines te voorzien van gedetailleerde informatie over de inhoud. Dit verbetert de weergave van zoekresultaten en trekt de aandacht van potentiële bezoekers, wat de click-through rate kan verhogen. Hoewel microdata geen directe invloed heeft op de zoekmachinepositionering, kan het de zichtbaarheid van je website verbeteren.

Microdata kan verschillende soorten rich snippets genereren, waaronder afbeeldingen, sterbeoordelingen, prijzen, openingstijden, contactgegevens en meer. Dit verrijkt de zoekresultaten en maakt jouw website aantrekkelijker voor potentiële bezoekers.

Het implementeren van microdata op je website is een handmatig proces. Om het eenvoudiger te maken, hebben zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo Schema.org gecreëerd. Deze website biedt gestandaardiseerde definities en codes voor microdata, die overal bruikbaar zijn. Je kunt Schema.org raadplegen om te leren hoe je microdata kunt toevoegen aan je webpagina’s en de zoekresultaten kunt verbeteren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.