De Uitdagingen van Abonnementsboxen: Klantenbetrokkenheid en Bedrijfsresultaten

De markt voor abonnementsboxen is de afgelopen vijf jaar met meer dan 100% gegroeid. Populaire categorieën omvatten kleding, maaltijdboxen, technologische gadgets, persoonlijke verzorgingsproducten en speelgoed. Grote retailers zoals Sephora, Walmart, Nordstrom en Target zijn ook in deze markt gestapt. Klanten houden van abonnementsboxen vanwege het gemak, maar ze hebben de neiging om boxen over te slaan en producten terug te sturen.

Bedrijven zijn begonnen klanten meer te betrekken in het proces, zoals het laten zien van de inhoud van toekomstige boxen en feedback vragen. Echter, dit betrokkenheid blijkt niet altijd gunstig voor de bedrijven te zijn. Uit onderzoek blijkt dat klanten die de inhoud van toekomstige boxen bekijken, minder geneigd zijn om toekomstige boxen te kopen. Het vragen om specifieke redenen voor het overslaan van een box kan daarentegen de omzet verhogen. Feedback geven na ontvangst van de box is ook positief.

Aanbevelingen voor bedrijven die abonnementsboxen aanbieden zijn onder andere voorzichtig zijn met het tonen van toekomstige inhoud, aandacht besteden aan de eerste box, en het analyseren van feedback op een gedetailleerde manier. Het is beter om klanten niet te vragen waarom ze een box overslaan en in plaats daarvan gesloten vragen te gebruiken.

Verder onderzoek wordt aanbevolen om de effecten van klantenbetrokkenheid in verschillende abonnementsbox-modellen en het verschil in reacties tussen mannelijke en vrouwelijke klanten te begrijpen.

 

Bron: Ama.org

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.