Onpopulaire Mening: 99% van Thought Leadership is tijdverspilling

In de eindeloze stroom van online content lijkt het wel alsof elk bedrijf probeert te pronken met het zogenaamde ”thought leadership”. Maar laten we even eerlijk zijn, is het echt leidershap of gewoon een egoïstische poging om zichzelf te presenteren als een autoriteit zonder daadwerkelijke impact? 

We worden vaak overspoeld met contextloze content zoals ”Hoe we de industrie verstoren” die meer lijkt op schaamteloze zelfpromotie dan op daadwerkelijke thought leadership. Deze tactiek draagt bij aan de afname van organische groei en verspilt middelen die beter gebruikt kunnen worden voor het genereren van leads

Het grootste probleem hierbij is dat de overgrote meerderheid van bedrijven helemaal geen toegang hebben tot hun doelgroep. Ze gooien hun content in het digitale luchtledige in de hoop dat LinkedIn en Google hun boodschap naar de juiste mensen zullen sturen. Maar laten we eerlijk zijn, organische social is praktisch dood zonder een gerichte strategie. 

Toch zijn er mensen die het idee van thought leadership verdedigen door te stellen dat het bedoeld is om merkbekendheid op te bouwen bij degenen die al bekend zijn met het merk. Hoewel sommige artikelen en getuigenissen inderdaad de merkwaarde kunnen vergroten, zijn ze vaak niet genoeg om daadwerkelijk nieuwe leads te genereren. De meeste bedrijven hebben actieve strategieën nodig om hun bereik te vergroten en leads te genereren. 

Bovendien is het vrij verontrustend dat veel van deze content niet eens is gericht op het vergroten van organisch zoekverkeer. Sommige bedrijven betalen zelfs om hun content te plaatsen en te promoten, in de hoop op meer merkbekendheid. Maar zelfs dan is er geen garantie dat het de gewenste resultaten zal opleveren. 

Het probleem gaat nog dieper wanneer we kijken naar de manier waarop mensen deze content consumeren. Vaak zijn ze niet geïnteresseerd in feiten, maar eerder in meningen die hun al bestaande overtuigingen bevestigen. Het draait allemaal om een spel van nummertjes en ego, zonder daadwerkelijk te streven naar echte inhoudelijke betrokkenheid. 

Laten we de illusie van thought leadership doorprikken en ons richten op wat echt belangrijk is: Waardevolle content maken die onze doelgroep zowel bereikt als betrekt. Laten we stoppen met het verspillen van tijd en middelen aan een praktijk die weinig tot geen rendement oplevert en in plaats daarvan investeren in strategieën die echt resultaten opleveren. Dat is pas echt leiderschap!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.